Ik ben Eefje Toonen, 43 jaar. Ik ben getrouwd met Danny en heb twee kinderen van 7 en 9 jaar. Al in mijn middelbare schooltijd wisten mensen mij vaak te vinden als ze behoefte hadden aan een luisterend oor. Mensen voelen zich snel op hun gemak bij mij. Het heeft mij ook altijd voldoening gegeven om dit voor anderen te kunnen betekenen. Dat heeft mij ertoe gebracht om Psychologie te gaan studeren.   

Portretfoto van Eefje Toonen, coach bij Byalensa

Mijn achtergrond

Na mijn studie ben ik gaan werken in de psychiatrie en later in de jeugdzorg. Na 5 jaar gewerkt te hebben bij het Regieteam van de gemeente Berg en Dal werk ik momenteel met veel plezier als gedragsdeskundige bij 1Stroom. 

In 2012 ben ik voor het eerst (als cliënt) in aanraking gekomen met NEI vanwege angst voor vissen. Toen ik een maand later op vakantie zonder enige angst tussen de vissen snorkelde, was ik om! In de jaren daarna ben ik regelmatig bij een NEI-coach geweest, zowel voor mijzelf als voor mijn kinderen.

In 2018 heb ik besloten om zelf de opleiding tot NEI-coach te gaan volgen. In eerste instantie puur voor mijn eigen ontwikkeling en niet met als idee om een eigen praktijk te beginnen. Tijdens de opleiding merkte ik al snel dat ik zoveel plezier beleefde aan de sessies die ik deed, dat ik besloot tot het oprichten van mijn praktijk. In 2023 heb ik de opleiding Systemisch Werken gevolgd, een prachtige aanvulling op alles wat ik al doe!

Lees meer over NEI.

Lees meer over Systemisch werken met (familie)opstellingen 

Byalensa betekent 'balans'

De naam Byalensa betekent 'balans' in het Nepalees. Balans is voor mij één van de kernwaarden. Iets waar ik zelf naar streef en wat ik ook hoop anderen te brengen in mijn praktijk.

Ik heb gekozen voor de vertaling in het Nepalees, omdat ik tijdens een half jaar vrijwilligerswerk in Nepal verliefd ben geworden op dit land. Het voelt goed om deze liefde terug te laten komen in de naam van mijn praktijk.

Registratie

Ik ben lid van de beroepsorganisatie CAT. De afkorting CAT staat voor 'collectief alternatieve therapeuten'.

Ik val als CAT-therapeut onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Wkkgz staat voor wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg.

Heb je een klacht over Byalensa. Dat vind ik heel vervelend. Ik hoop dat we er eerst samen uit kunnen komen. Zo niet, dan vind je hier meer informatie.